Innovatie als sleutel tot succes

Wat ben je immers met een hele vloot innovaties als de markt er niet op zit te wachten. Als fabrikant moet je vooral luisteren naar de markt en dan de juiste keuzes maken. DAKO is al jaren gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ramen en deuren, maar ook rolluiken, garagepoorten en rolgordijnen.


Het aanbod wordt voortdurend uitgebreid en de kwaliteit en de afwerking van de producten wordt nauwgezet in het oog gehouden. De firma heeft een uitgebreid partnernetwerk in Europa, Japan, Canada en Zuid-Afrika én zet ook in op communicatie via beursdeelnames, catalogi, print en online vak- en consumentenmedia, een website en social media campagnes.


Tekst Johan Debaere Beeld DAKO

DAKO ontwikkelde enkele jaren geleden de HarmonyLine, waarbij vensters, deuren, rolluiken en garagepoorten perfect op elkaar afgestemd worden.

“We proberen steeds onze producten aan de wensen van de klant aan te passen. Terwijl die twintig jaar geleden enkel uit een aantal standaardmaten kon kiezen, is er nu uitsluitend maatwerk. Bovendien spelen we met onze HarmonyLine, een perfecte afstemming van ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten, in op een trend om een gevel een uniforme look & feel te geven,” legt Bruno Vastmans, verantwoordelijke voor de verkoop in Vlaanderen en Nederland, uit.

“Alles wordt geproduceerd in onze hypermoderne fabriekshallen in Polen. Die zijn uitgerust met moderne zagen en lijmvoegschrapers voor kunststof, gestuurde frezen, zagen en andere houtbewerkingsmachines, maar ook een unieke SAC-lijn en een hypermodern atelier voor de bewerking van aluminium. We hebben bovendien een eigen poederlakkerij met twee lakstraten, een profielkleefmachine met thermoplastische kleefstoffen en een professioneel onderzoekslaboratorium.”

DAKO biedt een volledig gamma hoogwaardige producten die allemaal geproduceerd worden in hypermoderne fabriekshallen met een up-to-date machinepark.

“Een continue drang naar innovatie legt geen windeieren.”

Continu evolueren

Ook in 2018 stelde DAKO opnieuw heel wat innovatieve oplossingen voor. Zo biedt de fabrikant met DPQ-82 een serie kunststoframen, die bestaan uit een 7-kamer-profiel met een bouwdiepte van 82 mm, een gesloten stalen verstijving in het kozijn, rubberdichtingen uit synthetisch APTK (EPDM) en driedubbele beglazing. De DPQ-82 ThermoSecure, het paradepaardje uit dit gamma, wordt geleverd met extra inbraakbeveiliging en met Eclaz-beglazing, die 10 % meer licht doorlaat dan standaardglas. “Speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelden we twee dikkere (116 mm) blokprofielen: DPQ-82 NL, voor deuren die naar binnen en buiten draaien, en de NL+-versie met aanslag die enkel naar binnen opendraait,” geeft Vastmans aan. “Om in te spelen op de stijgende vraag naar dunnere profielen introduceerden we de DPQ-76 met een inbouwdiepte van slechts 76 mm, dat niet alleen voldoet aan alle huidige vereisten op het vlak van thermische isolatie, winddichtheid en veiligheid, maar ook klaar voor de strengere normen van morgen.”

Verder presenteerde DAKO een brandwerende deur, die een brandvertraging van 30 minuten (klasse EI30) of 60 minuten (klasse EI60) garandeert: DA-78EI. Deze deur is in verschillende versies leverbaar: als volle deur of met geïntegreerde beglazing, als enkele deur of met zijelement. Ze wordt standaard geleverd met een kruk op een langwerpig deurschild uit hoogwaardig aluminium, een veilige vergrendeling, een cilinderslot zonder veiligheidsklasse en een deurdranger, die de deurvleugel zoals voorgeschreven automatisch afsluit. Bijkomende elementen, zoals dievenklauwen en 3-D regelbare opbouwscharnieren, resulteren in een nog hogere graad van veiligheid.

“Naast innovatie is ook communicatie een belangrijk aspect.”

DAKO breidde het gamma uit met de brandwerende deur DA-78EI. Ze wordt standaard geleverd met een kruk op een langwerpig deurschild uit hoogwaardig aluminium, een veilige vergrendeling, een cilinderslot en een deurdranger.

ATG-attest

De naam DAKO wordt vooral in verband gebracht met nieuwbouw en renovatie voor woningen en appartementen. “Particuliere bouwheren verkiezen heel vaak onze oplossingen, zo ook een gezin uit Zaventem. Hoewel hun vrienden twijfels hadden over een samenwerking met een Poolse producent, kozen ze toch onze HarmonyLine-producten, omwille van de uniformiteit in de gevel, maar ook omdat zijzelf en hun aannemer dan maar met één leverancier rekening moesten houden. Het resultaat overtrof hun verwachtingen, ook op vlak van inbraakveiligheid en geluidwerendheid. Net als veel andere klanten zouden ook zij in de toekomst opnieuw voor DAKO kiezen,” sluit Vastmans af.

“DAKO kreeg een ATG-attest voor de brandwerende ramen en deuren uit aluminium.”

DAKO heeft een uitgebreid dealernetwerk. In bijna elk land in Europa vind je binnen een straal van 40 km een DAKO-verdeler.

“Maar eigenlijk zijn we ook heel actief in openbare projecten, zoals scholen, zwembaden, ontmoetingscentra, gebouwen van gemeentediensten, …. Daarom zijn we zo trots, dat we één van de weinige producenten van buitenschrijnwerk zijn, die van het Belgische Instituut UBAtc de technische goedkeuring ATG voor brandwerende constructies uit aluminium verkreeg. Onze ramen en deuren van de series DA-70 en DA-77 én de brandwerende deur DA-78EI hebben een ATG-attest. Dit houdt in dat aan alle technische en wettelijke vereisten voldaan werd om de producten op de Belgische markt te mogen lanceren.”


image

Al. J. Pilsudskiego 88, 33-300 Nowy Sacz, Polen | +48 695 772 264 | verkoop@dako.eu | www.dako.eu

image

Deel dit bericht