Software digitaliseert productie van ramen

Veertig jaar geleden dacht men al: we digitaliseren de productie van ramen en deuren en de gevelbouw. Sindsdien ontwikkelt en verkoopt Orgadata zijn software LogiKal. Wereldwijd maken raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruik van het softwarepakket om met succes te plannen en te produceren. In meer dan 100 landen vertrouwt de branche op LogiKal.

Tekst Johan Debaere Beeld Orgadata/Andreas Meinders

Deze software ondersteunt de verwerker bij de productie van ramen, deuren en gevels. Van de kleine schrijnwerker tot middelgrote raamfabrikanten – ze maken gebruik van LogiKal voor de calculatie, maar ook voor offertes, bestellingen, constructies en werkvoorbereidingen én voor de intelligente sturing van hun CNC-machines. Aangezien de software in meer dan 30 talen beschikbaar is, gebeurt dat steeds in de eigen taal. De software LogiKal werkt met een database, waarmee de planning voor de productie van ramen, deuren en gevels zonder problemen en op de betrouwbare manier uitgewerkt kan worden. Deze database omvat de producten van bekende fabrikanten van profielen, glas, beslag en verdere accessoires. Zo wordt het leven van de verwerker aanzienlijk vereenvoudigd. Daarom wordt LogiKal ook door veel producenten aanbevolen. Orgadata blijft de database, maar ook de functies van de software continu onderhouden en uitbreiden met zinvolle innovaties. Daardoor ontstaan steeds weer nieuwe mogelijkheden. De connectie met andere softwareprogramma’s en machines is een bijkomende troef. Net zoals bij de database gaat Orgadata ook hier op zoek naar een intensieve samenwerking met de verschillende spelers op de markt en profiteert het van uitstekende netwerken.

LogiKal MES

De drang naar innovatie blijkt uit de software-oplossing “Logikal MES” (Manufacturing Execution System), die de verschillende stappen in het productieproces van ramen, deuren en gevels digitaliseert, optimaliseert en stuurt en zo de werkposten volledig moderniseert. Deze innovatieve tool verzamelt de informatie uit de werkvoorbereiding en verdeelt die naar de verschillende locaties op de werkvloer. Bij de machines en bewerkingscentra staat een touchscreen, waarop de operator nauwkeurig kan zien, wat er uitgevoerd moet worden. De klemtoon ligt op een papierloze, digitale productie, want de productietekeningen en –plannen komen niet meer uit de printer. Daarnaast wordt ook veel tijd bespaard. Zo moeten de productiedocumenten niet met de hand ingevuld worden of naar elk specifiek werkstation in de hele productiehal gedragen worden. Het ligt dan ook voor de hand dat de efficiëntie en productiviteit gevoelig verbeterd worden. Bovendien houdt “Logikal MES” automatisch een logboek van de verschillende productiefasen bij, wat resulteert in een betrouwbare productie. Eigenlijk zorgt deze tool eenvoudigweg zelf voor de kwaliteitscontrole, wat voor een raamfabrikant een groot voordeel is.

De software-experts komen op bezoek - online

Orgadata verlegt zijn grenzen en komt steeds weer met nieuwe zaken voor zijn klanten. Getuige daarvan is de nieuwe digitale roadshow, waardoor de experts als het ware live bij de klanten op kantoor of thuis komen. ‘Eenvoudig. Snel. Betrouwbaar. Efficiëntie in de metaalverwerkende sector’ onder dit motto organiseert Orgadata samen met twee andere softwarehuizen deze eerste online roadshow voor raamfabrikanten, deurproducten en gevelbouwers.

Op 2 december kan men deze sessie op het internet volgen.

Meer informatie over de registratie is binnenkort te vinden op www.orgadata.nl

image

Zuiderplein 4 | 8911 AJ Leeuwarden | +31 (0) 582 333 920 www.orgadata.com | info@orgadata.nl Facebook | LinkedIn | YouTube | Twitter