Het gevelmontagesysteem heruitgevonden

Op GEVEL 2020 presenteert VBG een gepatenteerd systeem voor een razendsnelle en koudebrugvrije montage van elk type gevelbekleding die geventileerd wordt geplaatst, met of zonder isolatie. Bedenker Tobias Broos-Godts van VBG geeft ons alvast een voorproefje van de unieke Gecko-beugels.


Tekst Roel van Gils Beeld VBG

VBG is al sinds 2008 actief in de bouwsector, vooral ter ondersteuning van aannemers bij gevelbekledingen, dakwerken en algemene ruwbouw. Door continu zijn kennis te delen met architecten, ingenieurs en aannemers wil VBG een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van materialen die kwaliteitsvol, efficiënt en productief kunnen geplaatst worden. “Met onze Gecko-beugel hebben we een product ontwikkeld waarmee aannemers een hoger rendement kunnen behalen, zonder aan kwaliteit en duurzaamheid in te boeten.”

Eenvoudige en snelle uitlijning

Gekko's staan bekend om hun vermogen om tegen allerlei oppervlakken te klimmen, zelfs verticaal en ondersteboven. De Gecko-beugel is ontwikkeld volgens hetzelfde principe. De beugel is ontworpen om een eenvoudige en snellere uitlijning te kunnen creëren voor een draagstructuur voor elk type gevelbekleding. Tobias: “Het is het eerste bouwproduct uit 100% gerecycled materiaal dat gekeurd en getest een dragende functie kan uitoefenen in de bouw. Dankzij de Gecko-beugel kan de regelstructuur van eender welke zwevende gevelbekleding sneller en efficiënter uitgelijnd en gemonteerd worden. Het is daarmee een koudebrugvrij en veel sneller alternatief dan de vele metalen bevestigingen zoals die vandaag toegepast worden.”

Thermisch ononderbroken isolatielaag!

VBG heeft drie type Gecko-beugels ontwikkeld. “De Gecko BG210 is door zijn grote reikwijdte ideaal voor minerale wol toepassingen,” zegt Tobias. “De beugel wordt rechtstreeks tegen de achterliggende muur of constructie bevestigd, zodat de metalen bevestigingsbouten achter de isolatie liggen. Doordat de isolatie in en rond de beugel komt, is er geen enkel risico op koudebruggen meer.” Voor de harde PIR/PUR-isolatiematerialen heeft VBG de Gecko BG90-H en de BG110 ontwikkeld, respectievelijk voor horizontaal en verticaal uitlijnen. De isolatieplaten worden ook in dit geval rechtstreeks en koudebrugvrij tegen de constructie bevestigd. De beugels worden vervolgens tegen de isolatie geschroefd, waarbij de bovenste schroef onder een hoek van 30° geboord wordt en de onderste horizontaal tot in de achterliggende draagmuur/constructie.

Toepassing van de Gecko-beugels levert een thermisch ononderbroken isolatieschil op voor een geventileerde gevel, resumeert Tobias. “Ook de beugels zelf zijn thermisch ononderbroken. De uitgekiende montagemethode maakt dat één persoon een gevel perfect en snel kan uitlijnen met een zeer minimale tolerantie van slechts 1 millimeter. Onze slogan luidt dan ook: ‘So Fast, So Simple, So Gecko’. Alvast tot ziens op de beurs GEVEL 2020 in Ahoy.”


image

VBG bvba | Hollestraat 17 | 3290 Deurne | info@gecko-fix.com | www.gecko-fix.com

Deel dit bericht