The sky is the limit…

Zag u deze zomer een prachtige jacht liggen in de haven van uw vakantiebestemming? Had u graag binnen eens een kijkje genomen? Want naast de indrukwekkende buitenzijde, is het aan de binnenkant minstens even luxueus. Het interieur van dergelijke jachten beantwoordt aan de hoogste eisen van afwerking. En laat dat nu juist één van de kwaliteiten zijn van de Nederlandse scheepswerven zoals bijvoorbeeld Feadship, Royal Huisman, Da Capo etc. Zo een interieur ontwerpen en produceren vraagt veel vakmanschap en tijd. Helaas is tijd minder en minder beschikbaar. De productiviteit en efficiëntie op de werkvloer moeten verhogen, zonder daarbij aan nauwkeurigheid en kwaliteit in te boeten. Om dat waar te maken investeren scheepswerven en hun toeleveranciers in geïntegreerde 3D CAD/CAM softwareoplossingen. Of simpel gezegd: een tekenpakket dat ook de productie aanstuurt. Gelukkig heeft het bedrijf TOPSOLID hiervoor een oplossing. TOPSOLID is één van 's werelds grootste ontwikkelaars van geïntegreerde CAD/CAM software. Met meer dan 30 jaar ervaring in hout- en metaalindustrie is TOPSOLID een vaste waarde. TOPSOLID is internationaal sterk aan het groeien via filialen in Europa, Azië, Amerika en Oceanië. Meer dan 500 medewerkers over heel de wereld zetten zich dagelijks in om de software TopSolid verder te ontwikkelen. Vanuit TOPSOLID Belgium (voorheen 4D Services) bedient TOPSOLID de Belgische markt alsook de jacht- en scheepsbouwers in Nederland. Met hun erkende technische expertise en toegewijd team begeleidt en ondersteunt TOPSOLID Belgium bedrijven bij hun implementatie van TopSolid’Wood.

Jacht- en scheepsbouw

Klanten die de limieten van het mogelijke opzoeken en niet tevreden zijn met standaardoplossingen en ontwerpen. Zo kan u de gemiddelde jacht-eigenaar/koper beschrijven. Dit zorgt in de praktijk voor veelvuldige wijzigingen, samenwerking met verschillende partijen en disciplines, uitwisseling van data, complexe vormen, etc. TopSolid’Wood kan deze uitdagingen perfect aan. Een ideale oplossing voor het engineeren en produceren van jachtinterieurs.

Veel voordelen

Binnen TopSolid ontwerp je steeds in 3D. Dat voelt natuurlijker aan dan in een 2D omgeving. Het maakt je mogelijk om te focussen op engineeren en niet enkel op tekenen. Complexe projecten kunnen foutloos worden uitgewerkt en aanpassingen worden gemakkelijker. Op basis van de 3D- data worden aanzichten en snedes automatisch gegenereerd, snel en foutloos. Hierdoor zijn alle aanzichten ook steeds consistent, waardoor de engineer zich volledig kan concentreren op het engineeren. Jarenlange ontwikkeling van gespecialiseerde functies maken het mogelijk om alle informatie duidelijk weer te geven op de plannen. TopSolid is een open systeem, waardoor in- en export van data, zowel 3D vormen als lijsten, naar andere software en partners mogelijk is. Houtstaten en materiaallijsten worden automatisch en foutloos afgeleid uit het 3D model. De geïntegreerde productie zorgt voor een gesloten digitale ketting van ontwerp tot productie en montage. Ook de rechtstreekse aansturing van CNC machines zorgen voor een grote winst in efficiency. TOPSOLID Belgium profiteert van een jarenlange integratie van vakkennis in de software. Een team van mensen dat begrijpt hoe interieurs in elkaar zitten. Dit in combinatie met een geïntegreerd CAM/CAM software pakket levert werkelijk een unieke oplossing voor het uitwerken van het interieur voor jachten, binnenvaartschepen, etc.

Benieuwd om te zien hoe de TopSolid software uw productiviteit kan verhogen? Vraag dan een gratis én vrijblijvende demo aan!

Jeroen Kraaijeveld, Da Capo scheepsbetimmering en interieurbouw, aan het werk met de TopSolid software. | Copyright Da-Capo Scheepsbetimmering en Interieurbouw

“Onze slagkracht vergroten door samenwerking met leverancier die ook beyond the limit gaat. TopSolid bundelt onze processen op een wijze die we niet in andere software vinden. We zijn efficiënter geworden in onze productie en repeterende taken worden slim overgeslagen. Door in het voortraject al de juiste data in te voeren en daar goede controlemechanismen aan te koppelen, hebben we de looptijden van de productie verkort.”

- De Klerk Binnenbouw

“De mensen van TOPSOLID Belgium, het vroegere 4D Services, zijn betrouwbare en deskundige partners die steeds goede ondersteuning en begeleiding bieden bij al onze projecten. Zij zorgen voor uitstekende opleidingen waardoor we de vele voordelen van de TopSolid software volledig kunnen benutten. Dankzij hun jarenlange ervaring en expertise in de jachtbouw in Nederland zijn zij de ideale partner voor bedrijven in deze sector.”

- ABC Engineering bv

“De samenwerking met Topsolid Belgium ervaren wij als bijzonder prettig, ze hebben altijd een passend antwoord op mijn vragen.”

- Da-Capo Scheepsbetimmering en interieurbouw

“Welkom aan boord van de MS Andorinha waarvan het interieur werd gerealiseerd door Da Capo scheepsbetimmering en interieurbouw, gebruik makend van de TopSolid software”

Copyright Scylla

image

Ternatstraat 4 1742 Ternat, ­­Belgium +32 2 582 72 64 www.topsolid.be

LinkedIn | Facebook | YouTube


Benieuwd om te zien hoe de TopSolid software uw productiviteit kan verhogen? Vraag dan een gratis én vrijblijvende demo aan!

Interessant artikel? Deel het verder!